İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Misyon ve Vizyonu

İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Misyonu;

İstanbul Kültür Üniversite’sinin vizyonu olan, “Yükseköğretimin ulusal, evrensel değer ve kurallarına bağlı kalarak, yatay ve dikey çevremizle bütünleşme ve ilişkilerimizi fayda tabanında geliştirerek, öğrencilerimize, iş yaşamına ve tüm çevremize güvenilir, etkili ve yararlı uygulamalar sunmak ve bu amaçla gerekli bilginin üretilmesini sağlamaktır.” İlkesinden hareketle, Eğitim Fakültesi; öğrencilerine  çağın ihtiyaçlarına uygun en üst düzeyde eğitim vermek, İKU Eğitim Fakültesinin deneyimli öğretim üyelerinden aldıkları pedagoji ve alana özgü derslerin yanında okullarda uygulama gerçekleştirerek öğretmenlik yeterliliklerine ulaşmak.

İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Vizyonu;

Üniversitemizin vizyonu olan, “Üniversitemizin özgün ve nitelikli uygulamaları ile toplumsal bütünleşmesini çağdaş medeniyet seviyesine taşımaktır.” Anlayışına bağlı kalarak İKU Eğitim Fakültesi; temel insan hakları bağlamında tüm kesimlerin eğitime erişmelerini sağlamak, toplumsal ihtiyacı karşılayacak niteliğe sahip öğretmenler yetiştirmektir.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 11/26/2018 - 11:02