"Daha Adil ve Yaşanabilir Bir Dünya için Eğitime İhtiyaç Var"

Türkiye'de eğitim bilimleri alanının geleceği hakkında Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül, "Daha adil ve yaşanabilir bir dünya için eğitime ihtiyaç var." dedi.

Eğitim bilimlerinin gittikçe geliştiğini ve önem kazandığını ayrıca eğitime ayrılan sürenin ve çalışmalarının arttığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül, "Eğitim her zaman insanlığın gündeminde olmuştur. Günümüzde de öğretmenlik ve eğitim alanı önemini sürdürüyor ve sürdürmeye de devam etmek zorunda." açıklamasında bulundu.

Eğitim Bilimlerinin Önemi

Eğitim-öğretime her zaman çok ihtiyaç duyulduğunu ve duyulmaya da devam edeceğini söyleyen hocamız, "Eğitim her zaman insanlığın gündeminde olmuştur. Çünkü yaşadığımız küresel krizlerde daha olumlu sonuçlar alabilmek için, daha adil bir dünya için, daha yaşanabilir bir dünya için hepimizin eğitime, gelişmeye ve olduğumuzdan daha iyi bir noktaya gelmeye ihtiyacı var. Tüm bireylerin potansiyellerinin geliştirebilmeleri için eğitime ihtiyaç vardır." dedi.

“Ülkemizde Eğitime Ayrılan Süre Gittikçe Artıyor”

Çoğu kişinin eğitime ayrılan süreden yeterince faydalanamadığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül, "Ülkemizde eğitime ayrılan süre gittikçe artıyor. Okul öncesi eğitimin erken başlaması ve yaygınlaşması, aynı zamanda üniversite sonrasında yetişkin eğitimi gibi alanlara ayrılan süreler önem kazanıyor ve artmaya da devam ediyor. Eğitim ülkemiz için her zaman gündemde ve olmaya da devam edecek." diye konuştu.

Neden Eğitim Fakültesi?

Adayların tercihlerinin arasında eğitim fakültelerinin de kesinlikle olması gerektiğini söyleyen hocamız, "Özellikle insanlarla bir arada olmayı, insanların gelişimine katkıda bulunmayı ve insanları geliştirmeyi seven ve önemseyen tüm bireyler için eğitim fakülteleri iyi bir seçenek olabilir. Eğitim fakültesinde çeşitli alanlar var, bu alanlarla ilgili tercih yapmayı düşünen adayların öncelikle 'İnsanlarla bir arada olmayı, onları geliştirmeyi seviyor muyum?' gibi soruları cevaplandırmaları gerekiyor." tavsiyelerinde bulundu.

Eğitim Alanının İş Olanakları

Eğitim alanında meslek tercihlerinin çeşitlendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül, "Eğitim fakültesinden mezun adaylar öncelikle kamu kurumlarında öğretmen olarak çalışmaya yönelebiliyorlar. Bu alanda meslek tercihi günümüzde biraz daha çeşitlemeye başladı. Özel eğitim, okul öncesi eğitim, İngilizce eğitimi, psikolojik danışmanlık gibi alanlarda akademik kariyer seçenekleri de mevcut. Bu işi kamu ya da okullarda yapmak da mümkünken aynı zamanda özel kuruluşlarda ya da bu alanlardaki yerlerde çalışma imkânı bulunabilir." ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 08/15/2022 - 10:47