"Gündemimiz Eğitim I" Konferansı

GÜNDEMİMİZ EĞİTİM-I:

"Ne Yapıyoruz, Ne Durumdayız, Ne Yapmalıyız?" KONFERANSI

Tarih/Saat: 23.11.2018, 10:00-15:00

Yer: İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu, Bakırköy-İstanbul
 

KAYIT FORMU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

*Konferans ücretsiz olmak ile birlikte herkes katılabilir. Kayıt formunu dolduran katılımcılara “Konferans Katılım Belgesi” verilecektir. 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin güncel durumunu tartışmak, yaşadıkları sorunları değerlendirmek ve neler yapılması gerektiği konusunda paydaşlar ile öneriler geliştirmek amacıyla 23 Kasım Cuma günü “Gündemimiz Eğitim-I: Ne yapıyoruz, Ne durumdayız, Ne yapmalıyız?” başlıklı bir konferans düzenliyor. 

İki oturum halinde gerçekleşecek konferansın ilk oturumunda, eğitim alanında Türkiye’deki öncü faaliyetleri başlatan ve MEB ile her kademede birlikte çalışan İnş.Yük.Müh. Fahamettin Akıngüç; İngiliz Varkey Vakfı tarafından verilen ve ‘Eğitim Nobel’i’ olarak bilinen ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nün finalinde adını ilk 10’a yazdıran Samsun Ayvacık’ta görev yapan Okul Öncesi Öğretmeni Nurten Akkuş; eğitim ortamını ve programını yaratıcı bir şekilde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenleyerek fark yaratan sınıf öğretmeni Cevat Ayna; dezavantajlı çocuklara ve ailelerine pedagojik desteği kesintisiz bir şekilde sunarak fark yaratan öğretmen Mehmet Osman Çetiner, geliştirdikleri uygulamalar ve deneyimlerini paylaşacaklar. 

İkinci oturumunda Eğitim Uzmanı-Yazarı ve Program Yapımcısı Sadık Gültekin’in moderatörlüğünde “Eğitimi Tartışıyoruz” başlıklı panel gerçekleşecek. ERG Koordinatörü Batuhan Aydagül, AÇEV Erken Çocukluk Eğitimi Birim Direktörü Duygu Yaşar,  Erken Çocukluk Eğitim Merkezi (ÇABAÇAM) Proje Yürütücüsü Prof.Dr. Ebru Aktan Acar ile “Üniversite’de Öğretmen Modeli”ni geliştiren İKÜ Öğretim Üyeleri Dr. Mehmet Toran ve Dr. Sevcan Yağan Güder’in konuşmacı olarak yer alacağı konferansta basınımızın siz değerli mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
 


Program Akışı

10:00-10:20 Açılış Konuşmaları

10:20-13:00 Deneyim Paylaşımları

 

Eğitimin Kültüründen, Kültürün Eğitimine, İnş.Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç (İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı)

Bir Çocuk Değişir Dünya Değişir, Nurten Akkuş (2018 Küresel Öğretmen Ödülü İlk 10 Finalisti- Okul Öncesi Öğretmeni)

Mutlu Öğrenme Sınıfı, Cevat Ayna (Fark Yaratan Öğretmen-Sınıf Öğretmeni)

Kültüre Duyarlı Öğretmenlik, Mehmet Osman Çetiner (Fark Yaratan Öğretmen-Rehber Öğretmen)

13:00-14:00 ARA

14:00-15:00 Eğitimi Tartışıyoruz Paneli (Moderatör: Sadık Gültekin)

Güçlü Öğretmenin Yolunda,  Batuhan Aydagül, ERG Koordinatörü

Türkiye'de Erken Çocukluk Eğitimi ve Öğretmenlerin İhtiyaçları, Duygu Yaşar,  AÇEV Erken Çocukluk Eğitimi Birim Direktörü

Eğitmenlikten Öğretmenliğe Uzanan Bir Öğrenme Serüveni: ÇABAÇAM, Prof.Dr. Ebru Aktan Acar, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi

Öğretmenin Mesleki Gelişiminde Bir Model Önerisi: Üniversitede Öğretmen Modeli, Dr. Mehmet Toran & Dr.Sevcan Yağan Güder, İstanbul Kültür Üniversitesi

Kapanış

KAYIT FORMU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/23/2018 - 22:52