“Jces.webinars: childhood under the quarantine”

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Journal of Childhood, Education & Society (JCES) iş birliğinde “jces.webinars: childhood under the quarantine” temalı webinar dizisi başladı. Webinarların bilimsel yönetimini JCES Kurucu Editörü ve Eğitim Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Mehmet Toran, moderatörlüğünü ise Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Mehmet Mart üstlenmektedir. 

“jces.webinars: childhood under the quarantine” webinarlar dizisinin ilki, 14 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 14.00’te düzenlendi. Dr. Carmen Huser (Early Childhood Australia, Avusturalya), Dr. Francesca Zanatta (University of East London, İngiltere) ve Dr. Anikó Vargáné Nagy’nin (University of Debrecen, Macaristan) katılımlarıyla “Advocating for Children’s Rights (Çocuk Haklarını Savunmak)” temasında gerçekleştirilen webinarda; COVID-19 bağlamında çocuk haklarını değerlendirilmesi, savunulması, çocuklarla alakalı bilimsel araştırmaların bu süreçte ne gibi etik ilkeler bağlamında yapılacağı tartışıldı. 1.5 saat süren ve oldukça ilgi gören webinarı, Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkeden katılımcı takip etti. 

Webinarın kaydını izlemek, webinar kaydına referans göstermek ve atıf vermek için https://www.j-ces.com/index.php/jces/jceswebinars adresini ziyaret ediniz. 

Bir sonraki webinar, 28 Mayıs 2020 saat 15.00’te “COVID-19 Sürecinde Erken Çocukluk Eğitiminin Durumu: Norveç, Hırvatistan ve Türkiye Bağlamında Bir Değerlendirme” başlığında gerçekleştirilecek.


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/15/2020 - 14:47